Probiotische bacteriën remmen de groei van Salmonella en Listeria op voorverpakte verse salades. Een onderzoek van de Universiteit van Queensland in samenwerking met de Horticulture Innovation Australia bestudeerde het effect van probiotica op het verminderen van salmonellabacteriën in voorverpakte salades. Ze testten de melkzuurbacteriën ‘’ProbiSafe’’ die van nature voorkomen op groenten. De groei van bacteriën die voor mensen veilig zijn, zorgen ervoor dat kwalijke geen kans krijgen. Omdat wassen en chloorbehandelingen kwalijke bacteriën onvoldoende elimineren, zijn aanpakken om verse producten te verduurzamen van belang. Eerder dit jaar liepen meer dan 300 Australiërs een salmonellavergiftiging op na het eten van voorverpakte salades.
AFN - Adding probiotics to salad may help fight salmonella poisoning | Australian Food News
Lees ook
- Probiotische pasta blijft vier maanden vers 2 nov 2022
-
0
+Belgische voedselautoriteit roept producten van met salmonella besmet Nederlands vlees terug 2 dec 2018
-
3
+Vee met salmonella-besmetting mogelijk oorzaak ‘Azteekse Zwarte Dood’ 19 jan 2018
- 1 Tork: medewerkers voedingsindustrie onvoldoende scherp op hygiëne 14 dec 2015
- 42 Hebben wij liever goor- dan chloorkip? 18 apr 2015
Getuigt van weinig deskundigheid dat ProbiSafe op Salmonella is getest. Salmonella mag sowieso al niet aanwezig zijn in de salades. Afwezig in 25 gram. Groei van Salmonella is niet mogelijk als het product in de koeling is gehouden en dan hoef je dus ook ProbiSafe voor de toch al formeel afwezige Salmonella niet nog eens toe te voegen. Aanwezige Salmonella moet gegarandeerd worden afgedood en dat doet ProbiSafe niet. En voor Listeria mag je als je niet tot de risicogroepen behoort 100 /gram op tijd van consumptie eten en hoe snel Listeria groeit hangt natuurlijk ook af van de kwaliteit van de koeling.