We kennen al de probiotische yoghurtdrankjes. Italiaanse onderzoekers maakten een nieuw functional food in de vorm van hun nationale trots: pasta. Wetenschappers verrijkten een pasta van harde tarwe met β-glucan (uit gerst) en de probiotische bacteriestam Bacillus coagulans. Van deze probiotische bacteriestam is bekend dat hij een gunstige invloed heeft op het cholesterolgehalte in het bloed, de symptomen van maag-darm klachten en reumatische artritis verlicht en het immuunsysteem versterkt. Er zijn nog geen officiële gezondheidsclaims voor de probiotica ingediend.

Uit de studie blijkt dat de probiotica ook na het koken van de pasta in voldoende mate actief blijft om de pasta als een functional food te kunnen beschouwen. De optimale kooktijd is tussen de 5 en 7 minuten. Hoe langer je de pasta kookt, hoe meer cellen er verloren gaan. De pasta is nog niet op de markt.
NutraIngredients - ?Mamma mia!? Italian researchers say ?si? to probiotic pasta
Reageer
  • Deel
Druk af