Uit onderzoek onder 20.000 Japanse consumenten van middelbare en oudere leeftijd blijkt dat het consumeren van melk met toegevoegd calcium en met Bifidobacterium longum BB536 positieve effecten heeft. Het regelmatig drinken van de probiotische melk leidde bij mannen en vrouwen tot minder constipatie en minder vergeetachtigheid.

Vrouwen ervoeren bovendien minder vermoeidheid en lage-rugpijn. Van de vrouwen die de laatste 10 jaar regelmatig melk dronken, had een kleiner percentage last van botbreuken in de afgelopen 5 jaar. Voor mannen vermindert de kans op een darmpoliep, leverziekten en galstenen en voor vrouwen is de kans op nierziekten lager, meldt Food Navigator.

Hoewel ook andere componenten in melk, zoals calcium, mogelijk hebben bijgedragen aan de positieve uitkomsten van het onderzoek, zien de onderzoekers de B.longum BB536 als de belangrijkste bijdrager. De bacterie is in de ge├»soleerde vorm al vaak onderzocht, met een totaal van 110 publicaties over de positieve effecten op darmgezondheid, immuniteit, allergie├źn en infecties.
FoodNavigator Asia - Wide-ranging B. longum BB536 study shows multiple benefits for elderly
Reageer
  • Deel
Druk af