Na maanden van voorbereiding opende Noma Australia vandaag voor 10 weken zijn deuren in Barangaroo, in de haven van Sydney. De zitplaatsen ging in oktober al in de verkoop. In minder dan twee minuten was elke stoel uitverkocht, meldt de Daily Telegraph.

René Redzepi, de Deense mastermind achter Noma, sluit gedurende de Barangaroo pop-up zelfs de deuren van zijn restaurant Noma Kopenhagen, dat tot 4 keer toe uitgeroepen is tot ‘beste restaurant ter wereld’. Redzepi bracht dan ook zijn familie en 100 medewerkers - bijna zijn gehele staf - mee naar Australië.

Het menu, waar tot de dag van de opening veel geheimzinnigheid over bestond, is gebaseerd op Australische producten en smaken. Twee maanden lang zochten Redzepi en zijn team overal in Australië naar nieuwe ingrediënten. Met succes, want in de Brisbane Times tonen de allereerste lunch-gasten zich lyrisch. Ze vinden het menu iedere cent van de 485 Australische dollars (€313) die je per persoon moet afrekenen meer dan waard.
D.Telegraph (AUS) - Lemon myrtle ice cream for #AusDay
Reageer
  • Deel
Druk af