Van alle Nederlandse supermarktketens draagt de kleine super PLUS (marktaandeel 5,9%) in 2015 de hoogste Fairtrade premie van alles supers in Nederland af. Dat blijkt uit impact onderzoek van Stichting Max Havelaar. Op basis van de verkoop van gecertificeerde huismerkproducten als koffie, thee, chocolade, bananen, ananassen en bloemen werd door PLUS in 2015 ruim 1 miljoen euro aan premie afgedragen aan boerenorganisaties in ontwikkelingslanden. De meeste premieafdracht komt van koffie (ongeveer 50%) en van bananen (ongeveer 40%).

Al in 2010 begon PLUS als eerste Nederlandse supermarkt met het aanbieden van alleen nog maar Fairtrade gecertificeerde bananen. PLUS stimuleert zijn klanten graag in het maken van bewustere keuzes. De supermarktketen werkt daarom nauw samen met Max Havelaar om het assortiment van Fairtrade huismerkproducten de komende jaren verder uit te breiden.

Dankzij de Fairtrade premies kunnen boeren in ontwikkelingslanden investeren in betere werk- en levensomstandigheden. In Nicaragua investeren boeren bijvoorbeeld in een eigen koffiefabriek. In Ivoorkust wordt de premie gebruikt voor landbouwtrainingen.
MaxHavelaar - Max Havelaar | PLUS draagt in 2015 hoogste Fairtrade premie af
Reageer
  • Deel
Druk af