Gepersonaliseerd voedingsadvies via internet werkt beter dan de standaard 'goede voedingsrichtlijnen' om mensen gezonder laten eten. Rekening houden met de genetische aanleg van mensen of hun fenotype heeft verder geen invloed. Dat zou een deelonderzoek van het grote Europese onderzoeksproject Food4me (budget: €9 miljoen) bewijzen. De onderzoekers constateerden dat na 6 maanden internet-interventie, proefpersonen die een gepersonaliseerd advies kregen, minder verzadigd vet en rood vlees aten, meer foliumzuur binnenkregen en hoger scoorden op de Healthy Eating Index. "Internet lijkt een schaalbare en haalbare manier te zijn om eetpatronen te verbeteren, met belangrijke voordelen voor de volksgezondheid", zeggen de onderzoekers.
NutraIngredients - Strong 7-country evidence for personalised nutrition ? but not phenotype & genotype role
Lees ook
-
6
+‘We willen de mentale obstakels wegnemen om gezonder te eten’ 13 nov 2022
-
2
+VWS helpt met zoeken naar leefstijltips die bij jou passen 20 mei 2021
-
6
+Kun je vrolijker worden van gezond eten? 14 mei 2021
-
2
+Supermarkt wordt diëtist 29 jan 2021
-
2
+Jumbo neemt Smulweb over en zet weer een stapje op weg naar persoonlijk voedingsadvies 22 aug 2018
-
0
+Wegwijs in de voedingsjungle: ‘We willen het boerenverstand aanzwengelen’ 27 jun 2018
-
9
+Estland geeft gepersonaliseerd leefstijladvies op basis van DNA-profiel 6 apr 2018
-
0
+Investering van €8,4 miljoen voor ‘personalised health-app’ 28 sep 2017
-
8
+FAO start het Internationale Jaar van de Boon 10 nov 2015
-
1
+Niet één zwangere Australische eet wat hoort 18 aug 2015