In Groot-Brittannië zijn de paaseieren van chocolade kleiner dan vorig jaar, maar is de prijs hetzelfde gebleven. In sommige gevallen is de prijs zelfs gestegen, terwijl de hoeveelheid chocola is afgenomen, meldt de Daily Mail. "Het kan liggen aan hogere productiekosten, maar consumenten hebben alle recht om er ontevreden over te zijn", zegt Kim Ludlow van mySupermarket.co.uk.

Bij de meeste eieren krijgen consumenten zo'n 15% minder waar voor hun geld, maar dat kan oplopen tot 54% zoals bij het Celebration Easter Egg van Mars. Dat ei is 20 gram lichter dan vorig jaar, maar wel £1,69 (€2,15) duurder. Het grootste verschil is te zien bij het Scooby Doo Egg and Toy van Tesco, dat net als vorig jaar £5 kost, maar 30 gram minder chocolade bevat. Dat is een waardedaling van 67%. Volgens de supermarkten bepalen de fabrikanten het gewicht en de prijs.

Vorig jaar lagen chocolade-fabrikanten voor het eerst onder vuur vanwege hun krimpende eieren. Een foto op Facebook van een verpakking van Quality Street die 40 gram minder chocola bevatte, maar wel even duur was als voorheen, ging toen viraal in het rond op internet.
Daily Mail - Easter eggs shrink in size but the cost stays the same
Reageer
  • Deel
Druk af