The Greenery verkeert opnieuw in een bestuurscrisis. Nadat vorige week president-commissaris Bert Jansen en commissaris Mieke Bello opstapten, is nu ook algemeen directeur Ton Wortel per direct opgestapt.

In de persverklaring staat dat er sprake is van een 'onoverbrugbaar verschil van inzicht' over de manier waarop uitvoering wordt gegeven aan het beleid van de onderneming, schrijft het FD.

The Greenery, een van de grootste handelshuizen in groenten en fruit van Nederland, boekte vorig jaar ruim €1 miljard omzet en heeft Jumbo als grootste klant. The Greenery is rond de eeuwwisseling ontstaan uit een fusie van een tiental Nederlandse veilingen, maar kampt al jaren met uittredende telers en dalende handelsvolume. Er zijn al drie reorganisaties doorgevoerd om het handelsbedrijf weer op poten te krijgen, maar het staat nog altijd bij de banken onder bijzonder beheer. Ton Wortel was anderhalf jaar CEO bij The Greenery. Hij had geen agrarische, maar een retailachtergrond.

Wortels taken worden tijdelijk overgenomen door Philip Limvers, die dit jaar tot de directie van The Greenery toetrad. "Deze houdt volgens de persverklaring vast aan de ingezette strategie van The Greenery, gericht op intensieve ketensamenwerking met retailpartijen en kostenbeheersing", aldus het FD.
Het Financieele Dagblad - Ook ceo weg bij The Greenery, crisis bij handelshuis verdiept zich
Reageer
  • Deel
Druk af