Tussen 2011 en 2014 zijn de opbrengsten van de biologische landbouw in Duitsland gedaald tot 43% van de opbrengsten van gangbare landbouw. In de periode 2007-2010 lagen de opbrengsten van biotelers gemiddeld nog op 45%.

Volgens rapporteurs van het Humboldt Forum for Food and Agriculture (HFFA) oogstten de gangbare telers de afgelopen jaren bijvoorbeeld 132% meer tarwe per hectare dan de biotelers, 100% meer gerst en 81% meer koolzaad. Dat is in alle gevallen duidelijk meer dan voor 2010.

De onderzoekers concluderen dat biologische teelt meer areaal nodig heeft, om net zo veel te kunnen produceren als de gangbare teelt. "In de discussie over de landbouw van de toekomst blijft het aspect van de areaalefficiëntie vaak onderbelicht. Dat is niet terecht", zegt Steffen Nolpa van HFFA.
Aktien - abcErträge im Ökolandbau fallen weiter zurück / Moderne Landwirtschaft baut Produktivitätsvorsprung weiter aus / Bio-Betriebe brauchen für gleiche Erntemenge mehr als die doppelte Fläche (FOTO) () | aktiencheck.de
Reageer
  • Deel
Druk af