Dat meldt VoedingNu. Afgelopen maand kondigde Maggi, een merk van Nestlé, aan de groenteconsumptie te willen verhogen. Daar blijft het niet bij. Maggi streeft ernaar om in 2018 te voldoen aan de WHO-norm van vijf gram zout per persoon per dag. Tussen 2012 en 2016 verlaagde Maggi de helft van het assortiment in zout. Nestlé mijdt het liefst E-nummers en experimenteert met specerijen en soms kruiden. Volgens het bedrijf willen steeds meer mensen een begrijpbare verpakking. Het vindt de taal van E-nummers voor veel consumenten te ingewikkeld.
VoedingNu - Productnieuws: Maggi beperkt E-nummers: ?Mensen willen etiket begrijpen?
Lees ook
- 2 Waarom halen Amerikanen hun flessenwater uit de woestijn? 12 aug 2014
- 64 Is zoutbeperking old school? 27 aug 2013
- 16 Steeds onnatuurlijker producten door streven naar minder zout, vet en suiker 24 aug 2013
- 6 Het sterkste eetmerk van de hele wereld 8 mei 2013
- 8 Nestlé helpt Nutricia uit de brand 3 mei 2013
Maggi, geen E-nummers!!??
Ik weet niet wie dit briljante idee bij Nestlé bij marketing en het volgzame R&D (Befehl ist Befehl ook bij de Zwitsers) zich dit in sein Kopf heeft aangepraat. De gemiddelde Maggi-gebruikers weten volgens mij niet eens wat E-nummers zijn. Wel die hoog intelligente vrouwen, die foodblogs met nepfeiten lezen, en zich op zeezout hebben gestort, wat al slecht was voor de bloeddruk van manlief maar ook niet slim voor hun straks dommere schatjes: Een jodiumgebrek geeft al tijdens de embryonale ontwikkeling gemiddeld minder intelligentie (en vermoedelijk ook ook nog kleinere hersenen. Oeps, dus ook nog meer ADHD volgens een recente dubieuze studie uit Nijmegen met banden met de industrie. Niks slechts over Nijmegen overigens, ik ben daar wel ooit gepromoveerd en de follow-up van mijn onderzoek werd gesponsord door Bayer). Die hoogopgeleide vrouwen gebruiken helemaal geen Maggi, maar moeten zo direct wel aan de heerlijke magnetronmaaltijden van Rosanne Hertzberger omdat ze èn hun domme schatjes bijles moeten geven èn je ze met ADHD niet meer rustig kan laten buizen, terwijl je met je vriendin over gluten zit te Appen. En dan is zo'n magnetron wel handig.
Zou het Otto dat die pakjes weer op echt eten gaan lijken? Ik vermoed van niet, want ipv een Enr kunnen ze ook de gewone naam neerzetten, maggi is, iig op dit moment, nog steeds MSG alleen heet het dan 'gehydroliseerd plantaardig eiwit'
"Nestlé (...) experimenteert met specerijen en soms kruiden. "
Hee, wat grappig, ik experimenteer daar ook al decennia mee! Begint zo'n pakje eindelijk (weer?) op echt eten te lijken :p