Zo'n 70 Franse merken, van kleding en schoenen tot keukengerei en speelgoed experimenteren vanaf vandaag met het online reserveren van uitverkoopkoopjes. De uitverkoop gaat woensdag van start en naar verwachting gaan 3 van de 4 Fransen op koopjesjacht. Dit jaar is het voor het eerst mogelijk precies de juiste maat en kleur online uit te zoeken op internet en te reserveren. Daarna zijn de reserveringen binnen 24 tot 48 af te halen bij meer dan 18.000 winkels.

Vanaf maandag boden al 14 sites de optie, de overige 56 gaan woensdag van start. Klanten zoeken op internet het gewenste product in de gewenste uitvoering en reserveren dat. Vervolgens krijgen ze te zien in welke winkel in hun directe omgeving het product af te halen is. Uiteraard is passen en uitproberen mogelijk. Valt het tegen, is er geen koopverplichting en vervalt de reservering. Dat betekent dat je niet langer 'voor niets' op pad hoeft.

De winkels die meedoen met het e-reserveringssysteem hebben er hoge verwachtingen van. De reguliere verkopen bleven dit seizoen achter als gevolg van de aanslagen van 13 december en het zachte weer. Ook de agressieve marketing door internet-retailers zorgt voor teruglopend winkelbezoek. "Deze manier van internetreserveren in de winkel is een manier om zeker te stellen dat klanten voor de uitverkoop naar de winkel komen en zo tegenwicht te bieden voor de dalende bezoekersaantallen waar sommige winkels mee te maken hebben", zegt Socloz, de provider van de e-reserveringen. Temeer daar klanten, eenmaal in de winkel, de neiging hebben vaak nog extra koopjes op de kop te tikken.

Zou dit beperkt blijven tot non-food of straks ook food bereiken? Er is geen enkele reden om producten die bijna over de datum zijn op deze manier te verkopen en mensen voor een extra gangetje naar de winkel te lokken.
Le Parisien - abc Consommation : on peut maintenant réserver les soldes en ligne - Le Parisien
Reageer
  • Deel
Druk af