Dat stellen FoodService Instituut Nederland (FSIN) en het Vakcentrum in het op maandag gepresenteerde onderzoeksrapport 'Passie, puur en beleving, kenmerken van dé speciaalzaak in 2025’. "De speciaalzaak moet de product- en kwaliteitskampioen van de regio zijn", zegt directeur Jan Willem Grievink van FSIN. “Meer dan de helft van het assortiment moet bestaan uit producten die de supermarkt niet heeft”.
Retailnews - ??De gewone speciaalzaak zal niet overleven?
Lees ook
- Speciaalzaken verliezen klanten door inflatie 1 aug 2023
-
1
+Aldi weer in, slager weer uit 22 apr 2022
- 3 Supermarktloze maand 13 feb 2020
-
4
+‘Lidl laat zien dat ze midden in de maatschappij staan’ 12 nov 2018
-
0
+Viswinkels en buitenlandse kruideniers winnen terrein, groenteboeren en drankwinkels verliezen 6 mrt 2018
-
2
+Britten kopen weinig maar vaak, Belgen kopen veel maar komen minder in een winkel 5 nov 2017
-
15
+Biologisch kun je nog kiezen, maar Fairtrade wordt verplicht 2 jun 2017
- 0 ‘Nieuwe voedselspeciaalzaak is hybride concept’ 14 jun 2016
- 0 Supermarktomzet alweer omhoog 4 jun 2015
- 0 Omzet detailhandel 2014 daalt nog, ‘hoop op verbetering’ 16 dec 2013