Zo'n 40 ondernemers in de Rotterdamse Markthal komen collectief in actie tegen eigenaar Klépierre. De ondernemers ergeren zich aan het beleid van Klépierre en verenigen zich daarom in het, afgelopen week opgerichte, Collectief Ondernemersbelangen Markthal (COM), meldt RetailNews.

De ondernemers klagen vooral over de verdubbeling van de servicekosten, het klimaat in de Markthal, de vrees voor leegstand en het promotiebeleid. Dit beleid trekt bussen vol toeristen naar de markthal, maar is er niet op gericht dat Rotterdammers hun versaankopen in de hal komen doen. Veel vershandelaren hebben het dan ook moeilijk. Halal-slager Messar serveerde, om het hoofd boven water houden, ook hapjes en drankjes. Klépierre verbood dit en de zaak kwam zelfs voor de rechter.

"Als we nu niets doen, heb je straks een kanjer van een probleem'', aldus de leden van het COM. Een woordvoerder van Klépierre zegt de nieuwe stichting niet te kennen. "Dat wij niet willen praten, wijzen we van de hand. Onze deur staat altijd open''.
Retailnews - Ondernemers in actie tegen Markthal-eigenaar
Reageer
  • Deel
Druk af