In het derde kwartaal zagen ondernemers als bedrijfsrestaurants, schoolkantines, pizzabezorgers, afhaalchinezen en hapjesverstrekkers tijdens evenementen de omzet oplopen met ruim 7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS).

In 2008 en 2009 had de cateringbranche het erg moeilijk. Pas vanaf 2014 was er weer een stijging te zien in omzet. Het totaal aantal kantines en cateringbedrijven is sinds 2008 toegenomen van 5.765 naar 8.015 bedrijven. De stijging is het sterkst te zien onder bedrijven met één werkzame persoon. Volgens het CBS komt dit omdat het voor mensen die hun baan verloren tijdens de crisis een laagdrempelige manier is om voor zichzelf te beginnen.

Vorige week werd bekend dat cateringbedrijf Vermaat Groep voor €390 miljoen ('de absolute hoofdprijs') van eigenaar wisselt. Het familiebedrijf Vermaat Groep groeide ook in de crisisjaren door, geheel tegen de trend in de cateringmarkt in. Vermaat, naar eigen zeggen marktleider in ziekenhuizen en musea, realiseerde die groei door jarenlang de winst in het bedrijf te houden maar ook door meer dan de concurrentie met eigen geld te investeren in maatoplossingen.
CBS - abcCBS - CBS: Kantines en catering doen weer goede zaken - Persbericht
Reageer
  • Deel
Druk af