De hoeveelheid omega-3 vetzuren in gekweekte zalm is de laatste 5 jaar gehalveerd, meldt de BBC. Vijf jaar geleden leverde 1 portie Atlantische zalm van 130 gram nog 3,5 gram omega-3 vetzuren op. Inmiddels levert 1 portie zalm nog maar de helft op. Dat zou blijken uit onderzoek van Stirling University. De afname is het gevolg van minder ansjovis in het zalmvoer om de visserijdruk op het kleine visje te verlagen. Volgens professor Douglas Tocher kun je ondanks de afname nog steeds het best gekweekte zalm eten om voldoende omega-3 vetzuren binnen te krijgen.
Lees ook
- 0 Omega 3 supplementen helpen vermoedelijk niet tegen depressie 8 nov 2015
- 5 Chinezen ontwikkelen rund met eigenschappen vette vis 18 mei 2015
- 0 Niet-vette vis ook goed voor je hersenen 7 aug 2014
- 4 Gebruikers van visolie hebben beter onderhouden hersenen 27 jul 2014
- 8 Vanaf nu: nog maar 222 toegestane gezondheidsclaims 15 dec 2012
#10 laat mij zeggen dat de fokzalm 50 x giftiger is. Het is al erg genoeg met maar 5 x giftiger dunkt mij. Van dit ernstig zieke wanproduct dient men verre te blijven, het is wereld’s meest giftige voedsel.
‘ernstig zieke wanproduct’ link hier: http://www.salmonconfidential.ca/lawsuit/
Als je zelf weinig zinnigs hebt toe te voegen biedt de Hartemink Hulplijn geen uitkomst woklo. Met zijn nepkwisje van vorig jaar viel hij dan ook lelijk door de mand.
Kunnen we het ook eens hebben over het effect van de voeding op de smaak van de zalm. Ik proef niet meer de zalm van vroeger. Je kunt niet straffeloos van een visetende vis een halve vegetariër maken zonder dat dat effect op de sensorische kwaliteit. Het is maar net wat het zwaarst moet wegen.
Eet nou wekelijks een gestoomde makreel van Adriaan-de Witt en een bakbukkum. Als toetje een spekbukkum met kuit. En je gaat nooit meer dood, Deo Volente !
Ja, mogelijk bedoel ik die lijn. Ik heb intussen genoeg nootmuskaat in huis en een zak salie.
#10 , Wouter, je bedoelt deze lijn: De meest dodelijke 15 gram uit de super?