Slachthuizen voldoen beter aan de geldende wet- en regelgeving sinds de NVWA risicogericht en eenduidig toezicht heeft ingevoerd. In 2014 is de NVWA strenger gaan controleren, nadat de Raad voor de Veiligheid de veiligheid van vlees onvoldoende gewaarborgd achtte. De NVWA claimt door middel van een infographic dat slachterijen beter op hygiëne en dierenwelzijn letten door de vernieuwde aanpak van de Autoriteit. Het ontsmetten van messen en andere gereedschappen en het voorkomen van verontreiniging van karkassen zouden nog punten van aandacht zijn. In Nederland worden jaarlijks 15,5 miljoen varkens, 1,5 miljoen kalveren, 0,5 miljoen runderen en 122.000 geiten geslacht.
Lees ook
- 1 Vleesbedrijven: Voedselautoriteit wil zich te veel profileren 7 dec 2021
-
2
+Verplichte cursus omgang met levende dieren voor personeel slachter Gosschalk in Epe 30 aug 2021
-
2
+Dit zijn de schoonste pluimveeslachterijen van Nederland 5 feb 2019
-
0
+NVWA maakt opnieuw beste slachthuizen van Nederland bekend 29 jan 2019
-
3
+Dankzij de NVWA kennen we nu ook de diervriendelijkste kippenslachter 19 sep 2018
-
5
+Kip, de nieuwe aap op de schouder van Schouten 30 mrt 2018
-
51
+Waarom het fout ging bij de Belgische varkensslachter 30 mrt 2017
- 5 Gerommel in slachthuis met humor gebracht 18 feb 2017
- 1 Slagvaardig of laks, toezicht krijgt kritiek 31 mei 2016
- 0 Slechts 1 op de 3 Parijse restaurants scoort ‘goed’ op hygiëne 18 feb 2016