De zalmproducten van visverwerker H. van Wijnen krijgen op last van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een kortere houdbaarheidsdatum.

Omroep Gelderland meldde begin deze maand dat de procedures rondom listeria-besmetting bij deze visverwerker, die onder meer gerookte zalm aan Jumbo levert, niet op orde waren. De NVWA was bezig met een herinspectie en heeft in dat kader een groot aantal winkelmonsters genomen. Op een aantal monsters bleek Listeria aanwezig te zijn, waarop Jumbo eerst een tweetal en vervolgens alle zalmproducten uit de schappen haalde. "De hoeveelheid Listeria was wel binnen de toegestane normen. Maar de leverancier heeft geen deugdelijke studies waaruit blijkt dat de zalm tot de uiterste houdbaarheidsdatum veilig gegeten kan worden, Daarom heeft Jumbo het zekere voor het onzekere genomen en alles uit de winkel gehaald", aldus de woordvoerder van de NVWA.

Van Wijnen zegt in een verklaring "uiteraard het Listeria-incident en het ongemak dat dit veroorzaakt bij
consumenten en onze afnemers te betreuren" Inmiddels staat het bedrijf onder verscherpt toezicht van de inspectie. De NVWA is "inmiddels dagelijks aanwezig in de zalmfabriek om samen met leverancier H. van Wijnen uit Krimpen aan de IJssel het voedselveiligheidsprobleem op te lossen", meldt Omroep Gelderland.
Omr.GLD - Zalm op last van NVWA korter houdbaar
Reageer
  • Deel
Druk af