Ingrepen in voedselbonnenprogramma's kunnen deelnemers tot gezonder eten 'nudgen'. Uit onderzoek onder 2.137 Amerikaanse huishoudens met lage inkomens, blijkt dat vervangen van voedselbonnen voor algemene boodschappen door bonnen specifiek voor gezondere producten zoals groente, fruit en volkorenproducten, resultaten oplevert. Dat deed de overheid in 2009 in het Woman, Infants and Children (WIC) programma in Connecticut en Massachusetts. Na een jaar bleken de proefgezinnen bijna 25% minder frisdrank en 5% gezondere producten te kopen met hun voedselbonnen. "Er is altijd twijfel over het effect van overheidsingrepen, maar deze ingreep heeft wel gewerkt’, zegt Tatiana Andreyeva van Yale's obesitascentrum Rudd Center.
New York Times - How a Food Subsidy Program Pushed Junk Food Off the Table
Lees ook
-
49
+Veel meer land nodig om hele wereld Amerikaans te laten eten 17 aug 2018
- 1 Quinoa automatiek 22 dec 2016
- 0 Ontmoedigingscampagne tegen suikerdrankjes effectief in VS 14 nov 2016
-
0
+‘Lunch in populairste Britse gezinsattracties te ongezond’ 20 okt 2016
-
19
+Waarom weten dokters zo weinig over eten? 6 jul 2015
Zo kun je alles nulgen noemen ;-) De 5% gezondere producten snap ik wel, die 25% minder frisdrank niet.
Alleen jammer dat volle zuivel nu als "ongezond" is bestempeld en uit het voedselbonnenprogramma is gehaald. Maar goed, dat wordt over een paar jaar misschien nog wel gecorrigeerd.