De Zweedse snoepproducent Cloetta sluit volgend jaar de Lonka-vestiging in Dieren. Dat is opmerkelijk, schrijft het FD, omdat de Zweden pas afgelopen juli Lonka overnamen.

Met de overname van het 95-jarige familiebedrijf Lonka wilde het Zweedse zoetwarenconcern zijn positie op de Nederlandse markt versterken. Cloetta, producent van merken als Sportlife, Venco, Red Band en King, had met de overname vooral de toegang tot de Nederlandse chocolademarkt op het oog. Daarnaast waren er synergievoordelen te behalen.

Die blijkt Cloetta nu buiten Nederland te willen behalen te gaan. Volgens Cloetta opereert het bedrijf in een 'zeer competitieve markt' waardoor het constant kostenbesparingen moet doorvoeren. Sluiting van de vestiging in Dieren zou miljoenen kostenbesparingen opleveren. De Zweedse snoepmakers zijn dus ook tevreden met het merk.

De chocoladefabriek van Lonka in Roosendaal blijft gewoon open. De 34 werknemers in Dieren verliezen hun baan. Cloetta is van plan de productie te verplaatsen naar het Slowaakse Levice. De bestaande vestiging daar zal de productiecapaciteit uitbreiden.
Het Financieele Dagblad - Meteen na aankoop sluit Zweedse multinational Gelderse snoepfabriek
Reageer
  • Deel
Druk af