The Greenery benoemde vrijdag fruitteler Bas Feijtel tot nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen. Eerder deze maand stapten de vorige voorzitter Bert Jansen en commissaris Mieke Bello, die beiden 'van buiten' kwamen, en algemeen directeur Ton Wortel op.

De bestuursperikelen spitsten zich toe op de vraag of Wortel de geschikte man was om The Greenery uit de negatieve curve te halen waarin het groente en fruithandelshuis al enige jaren verkeert. Wortel voerde 3 reorganisaties door, schrapte 400 van de 1.400 banen en stootte een deel van het vastgoed af. Uiteindelijk scheidden de wegen van Wortel en The Greenery zich vanwege ‘onoverbrugbaar verschil van inzicht’. De overige commissarissen bleven aan en hebben nu vanuit hun midden Bas Feijtel tot voorzitter benoemd. Feijtel, een agrarisch econoom en fruitteler, is sinds 2009 bij The Greenery betrokken en heeft bestuurlijke, politieke en toezichthoudende ervaren.

The Greenery laat in het persbericht weten dat de gekozen strategie en het te voeren beleid onder leiding van Feijtel voortgezet zullen worden. "Deze [zijn] gericht op intensieve ketensamenwerking met retailpartijen en kostenbeheersing".
Het Financieele Dagblad - Fruitteler voorzitter rvc The Greenery
Reageer
  • Deel
Druk af