Nederlanders eten gemiddeld 47 paaseitjes in de periode voor en tijdens Pasen. Dit blijkt vandaag uit de resultaten van het Grote Paaseitjesonderzoek, uitgevoerd door HEMA.

HEMA ondervroeg ruim 1.000 Nederlanders. Hieruit blijkt dat 86% graag paaseitjes eet. Gemiddeld eten we er 34 voorafgaand aan Pasen en 13 tijdens de paasdagen. Mannen eten gemiddeld 53 paaseitjes, vrouwen houden het bij 42. In Overijssel eten ze de meeste eitjes: gemiddeld 59 per persoon, gevolgd door Groningen (55) en Friesland (54).

Bij het kiezen van de paaseitjes let 55% van de Nederlanders niet op de smaak, maar op het uiterlijk. Ook houden kopers rekening met verschillende voorkeuren van hun huisgenoten: 70% van de Nederlanders koopt verschillende smaken paaseitjes om aan de wensen van hun omgeving te kunnen voldoen. Driekwart pikt eerst zijn of haar favoriete smaken uit een zakje of schaaltje met eitjes.

Onder jongeren blijft melkchocolade de favoriet. Studenten eten het liefst witte chocolade paaseitjes en de pure variant blijkt het meest gegeten eitje onder de ouderen. Twee derde van de Nederlanders is er niet vies van eens een andere smaak uit te proberen. Daarop inspelend vulde HEMA het assortiment Paaseitjes - niet langer verstopeitjes genoemd - aan tot 16 verschillende smaken, waaronder melk-caramel-zeezout, extra puur en wit-zwarte bes.

Paaseieren zoeken is voor bijna een derde van de Nederlanders een geliefde traditie. Om zo veel mogelijk eitjes te vinden heeft zelfs 60% van de mannen en 27% van de vrouwen er geen problemen mee om vals te spelen tijdens het zoeken.
AD - Nederlanders eten met gemak 47 paaseitjes
Reageer
  • Deel
Druk af