Nederland heeft de Europese Commissie niet gemeld dat er problemen zijn met de voorwaarden van de huidige derogatie op de mestnormen. Dat zegt een woordvoerder van de Europese Commissie.

"De Commissie zal de situatie in Nederland blijven monitoren en zal de nodige maatregelen nemen als daar aanleiding voor is", aldus de Commissie. "We kunnen niet speculeren op de vraag of overschrijding van het fosfaatplafond ertoe zal leiden dat de derogatie wordt ingetrokken. De Commissie kan verschillende maatregelen nemen, afhankelijk van de situatie."

Dat schrijft Boerderij naar aanleiding van de forse overschrijding van het fosfaatplafond in Nederland door melkveehouders die na het vervallen van het melkquotum flink hebben uitgebreid in productie.

Nederland zou die overschrijding niet aan Brussel hebben gemeld, ondanks het feit dat al geruime tijd bekend is dat er sprake is van een belangrijke overschrijding. Daardoor loopt ons land het risico een boete te krijgen van de Europese overheid en onze zogenaamde derogatie - een aantal privileges op het gebied van mestproductie - kwijt te raken.


Boerderij - Overschrijding fosfaatplafond niet gemeld
Reageer
  • Deel
Druk af