Nederlandse mosselen uit de Waddenzee en Oosterschelde mogen ook de komende vijf jaar het MSC-keurmerk voeren. Zowel de mosselbodemcultuur-kwekers als de Zeeuwse hangcultuurkwekers hebben het hercertificeringstraject succesvol doorlopen en zijn aantoonbaar duurzaam. “Het hernieuwde MSC-keurmerk bevestigt dat onze productiewijze in kwetsbare natuurgebieden als de Waddenzee en de Zeeuwse delta in harmonie is met het ecosysteem", aldus Addy Risseeuw, secretaris van de Producentenorganisatie Mosselcultuur. Nederland telt 88 mosselbodemcultuur-kwekers die jaarlijks zo’n 57 miljoen kilo Zeeuwse mosselen aanvoeren en 4 mosselhangcultuurbedrijven. 64% van de Nederlandse mosselproductie wordt in België verkocht, zelf eten we maar 4%.
Lees ook
- 0 Culinair ontdekt: tapijtschelpen 19 dec 2022
-
35
+Mosselen zijn puur natuurlijke vleesvervangers en klimaatkampioenen 16 sep 2021
-
7
+15 jaar MSC - geld telt niet en makreel dit jaar zonder logo 16 feb 2021
-
6
+Meer vis met keurmerk in supers maar blikvis blijft achter 20 sep 2018
-
6
+Culinair Ontdekt: Mosselen - tegen klimaatopwarming 9 aug 2017