Minister Edith Schippers van Volksgezondheid presenteerde op 16 maart in Wageningen haar actieplan om Europese voedingsmiddelen gezonder te maken.

In Impulse, het podium voor iedereen met creatieve en innovatieve ideeën, presenteerde Schippers haar ‘Roadmap for action’. In het publiek zaten vertegenwoordigers van de voedingsmiddelenindustrie, supermarkten, horeca en catering, maatschappelijke organisaties en het onderzoek. De voedingsindustrie stemde al eerder in met dit plan.

Omdat Europeanen gemiddeld teveel zout, verzadigde vetten en suikers eten, wat ziektes als diabetes en hart- en vaatziekten veroorzaakt, heeft Schippers met haar Europese collega’s afgesproken om het aanbod van voedingsmiddelen stap voor stap gezonder te maken. 22 EU-lidstaten plus Noorwegen en Zwitserland, de voedingsmiddelenindustrie en patiëntenorganisaties doen mee aan de roadmap. Zij zullen vrijwillig hun aanbod geleidelijk gezonder maken door het verlagen van zout, verzadigd vet en toegevoegde suikers in producten, zegt Edith Schippers.
WUR - Schippers presenteert actieplan gezonde voeding
Reageer
  • Deel
Druk af