Er is geen noodzaak om meer regelgeving te ontwikkelen voor huiskamerrestaurants. Dat schrijft AirDND.nl in een persbericht.

AirDnD.nl, het platform waarmee iedereen een huiskamerrestaurant kan zoeken, boeken, betalen en beoordelen, wordt door Koninklijke Horeaca Nederland gezien als een grote bedreiging voor de traditionele horeca. De brancheorganisatie vreest valse concurrentie en vindt dat dat hobbykoks aan dezelfde regels moeten voldoen op het gebied van belasting, hygiëne, brandveiligheid en aansprakelijkheid. De Europese horecaorganisatie Hotrec heeft de politiek daarom opgeroepen om aanvullende regelgeving te ontwikkelen voor deeleconomie-initiatieven.

Naar aanleiding van deze oproep stelde Tweede Kamerlid Kees van der Hoeven (D66) Kamervragen aan Henk Kamp, minister van Economische zaken. Volgens minister Kamp kan AirDnD.nl de saamhorigheid in buurten versterken en ook eenzaamheid terugdringen. Bovendien leiden dit soort deeleconomie-initiatieven tot nieuwe verdienmodellen. “In algemene zin, en ook in het geval van AirDnD.nl, draagt de deeleconomie bij aan innovatie en economische en maatschappelijke dynamiek. Ik wil dit soort initiatieven dan ook zoveel mogelijk de ruimte geven.” De minister acht aanvullende regelgeving niet nodig.
Ned. Dagblad - abcDrink ?n Dine in de huiskamer van een hobbychef | AirDND
Reageer
  • Deel
Druk af