Volgens onderzoeksbureau Euromonitor gaat het toenemend gezondheidsbewustzijn in India de komende 5 jaar mogelijk gevolgen hebben voor alle voorverpakte levensmiddelen. Een studie van the Acces to Nutrition Foundation bracht aan het licht dat in 2016 slechts 12% van de dranken en 16% van de snacks die op de markt gebracht worden door India’s top-10 grootste voedselbedrijven, meer dan alleen energetische - lees: dikmakende - voedingswaarde heeft. Om in te spelen op de vraag naar gezondere voeding komen grote bedrijven als PepsiCo en Nestlé de komende tijd met producten die minder zout, suiker en vet bevatten.
Quartz - Salt-free, fat-free, sugar-free: The new mantra of food makers in a health-conscious India
Lees ook
-
3
+Ook ‘klassiekers’ onder de conserven van HAK voortaan zonder zout en suiker 11 feb 2019
-
0
+Noten en zaden verdringen suiker uit tussendoortjes 26 okt 2018
-
6
+De Oranje Paprikavereniging promoot ‘lekkerste fruit onder de groentes’ 13 apr 2018
- 4 Franse super verleidt tot gezonder eten 22 mrt 2017
- 0 Tegenvaller Heineken bij uitbreiding aandeel in Indiase marktleider 18 jul 2016