Op dagen dat mensen meer bewegen, drinken ze ook meer alcohol. Nieuw onderzoek van de Penn State University suggereert dat de hoeveelheid lichamelijke activiteit beïnvloedt wanneer en hoeveel mensen drinken, meldt The Huffingron Post.

Volgens een recente review gepubliceerd in Frontiers in Psychiatry zou een verklaring hiervoor kunnen zijn dat het geluksgevoel dat een training uitlokt, versterkt en verlengd kan worden door het drinken van alcohol. De auteurs wijzen erop dat alcohol dezelfde 'belonende' effecten genereert in je hersenen als een avondje sportschool. De combinatie van beide activiteiten blijkt, in de hersenen van dieren, een hogere en langer durende activatie van het beloningssysteem te geven. Dit zou voor mensen mogelijk ook zo kunnen zijn, al is dit nog niet bewezen. Bij mensen spelen natuurlijk ook andere, sociale factoren een rol.

Hoewel je door sporten niet schrikwekkende extra hoeveelheden alcohol drinkt, is het volgens de onderzoekers wel goed om na te denken of jij ook onbewust een extra koud biertje neemt als je die dag gesport hebt.
Huffington Post - Work Out A Lot? Chances Are You Drink A Lot, Too
Reageer
  • Deel
Druk af