In hotels, restaurants, cafés en op terrassen gebeuren meer ongelukken (5,9% van het totaal) dan in andere sectoren van de Nederlandse economie. Het verzuim dat daardoor optreedt, ligt echter lager dan het Nederlandse gemiddelde. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Werknemers uit de bouwsector (2,8%) moeten het meest verzuimen na een ongeval. In 2015 verzuimden 96.000 werknemers minimaal 1 dag als gevolg van een ongeval. Ze liepen doorgaans letsels op zoals ontwrichtingen, verstuikingen, verrekkingen en lichte verwondingen. Nederland scoorde per 100.000 werknemers 1.400 ongevallen. Het Europees gemiddelde komt neer op ruim 1.600 ongevallen.
Lees ook
-
0
+Minder personeel en thuisblijvers: horeca op stille momenten dicht door delta-quarantaines 19 jul 2021
-
2
+McDonald’s groeit nog harder dan de rest van de fastfoodsector 1 mrt 2019
-
28
+Nederlandse vleesconsumptie licht gestegen in 2016 20 okt 2017
- 3 Afzet gewasbeschermingsmiddelen daalt 6 apr 2017
- 0 ‘Haute friture’ jaagt horecaomzet naar recordhoogte 27 jul 2016
- 2 Brood en zuivel maken van Nederland goedkoop boodschappenland 15 jun 2016
- 193 De Nederlandse boer heeft recht op duidelijkheid 27 jan 2016
- 66 Europa dikker, Nederland dunner: hoe kan dat? 6 mei 2015
- 0 Consumentenuitgaven in december weer gestegen 19 feb 2014
- 0 Bijna 1 op de 7 Nederlandse jongeren te zwaar 7 aug 2013