De gemiddelde Amerikaan at in 2015 5 kilo 'mozzarella'. Dat komt overeen met ongeveer een derde van de totale kaasconsumptie per persoon en maakt van mozzarella de meest populaire kaas. Een deel van al die mozzarella eten de Amerikanen in en op hun pizza; de vraag naar pizza de afgelopen 10 jaar met 25% toe, meldt CNBC. Innovatie betekent voor de Amerikaanse mozzarellaproducenten dan ook een mozzarella die je kunt invriezen en ontdooien zonder de textuur te veranderen. Dat geeft wel aan dat de Amerikaanse 'pizzakaas' weinig meer te maken heeft met de dagverse Italiaanse én beschermde 'echte' Mozzarella.
CNBC - The REAL American cheese is not even 'American'
Lees ook
- Culinaire rel in Italië: de fameuze traditionele keuken bestaat niet 28 mrt 2023
- 6 Italianen in de gordijnen om kiwipizza 18 jan 2020
-
1
+VS vrezen dat Europa de kaasprijs bederft 19 feb 2018
-
0
+Beste melk of koe niet bepalend voor beste kaas 10 jan 2017
- 4 Vlaams monnikenbier voorbeeld voor Italiaans 12 dec 2016