In 2014 overleed een recordaantal van 30.722 Amerikanen aan alcoholgerelateerde aandoeningen, zoals alcoholvergiftiging en levercirrose, meldt de Washington Post. Dit is een stijging van 37% ten opzichte van 2002. In deze cijfers zijn ongelukken en misdrijven waarbij alcohol een rol speelt niet meegerekend. Als die er bij opgeteld worden komt het aantal doden rond de 90.000 te liggen, rapporteerden de Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Het aantal mensen dat minstens één keer per maand alcohol drinkt is licht toegenomen sinds 2002 - een stijging van 54,9 naar 56,9%. Voornamelijk vrouwen zijn meer gaan drinken. In 2002 dronk nog 47,9% van de vrouwen minstens maandelijks alcohol, in 2014 was dat 51,9%. Het percentage vrouwen dat binge drinking rapporteert, steeg van 15,7% naar 17,4% in diezelfde periode.

Volgens Philip Cook van Duke University is de toename van de alcoholgerelateerde overlijdensgevallen toe te schrijven aan iets meer mensen die veel meer drinken. In een eerder onderzoek toonde hij aan dat 10% van de Amerikaanse volwassenen de meeste alcohol drinkt – gemiddeld 74 drankjes per week. Deze zware drinkers lopen het grootste risico om door alcohol te overlijden. Voor mensen die minder drinken, is het directe effect op de gezondheid minder duidelijk. Het CDC waarschuwt deze groep mensen voor de lange termijn risico’s, zoals een verslaving en een vergroot risico op verschillende vormen van kanker.
Washington Post - Americans are drinking themselves to death at record rates
Reageer
  • Deel
Druk af