Fast foodketen McDonald's helpt de Britse en Ierse rundveesector zijn CO2-uitstoot te verminderen en daarmee bij te dragen aan de Britse CO2-reductiedoelstellingen van 11% per 2020.

Op de National Farmers' Union conferentie 2016 in Birmingham presenteerde McDonald's 'een van de grootste onafhankelijke onderzoeken ooit' naar praktische maatregelen om de CO2-uitstoot te reduceren. In het 'Beef carbon report' is de uitstoot van meer dan 1.300 Britse en Ierse rundveehouderijen in kaart gebracht. De boeren wisten hun uitstoot tussen 2008 en 2014 gemiddeld met 23% te verminderen en bespaarden daarmee jaarlijks circa £23.000 (€29.000). McDonald's McDonald's UK, de grootste afnemer van de Britse en Ierse rundvleessector, liet het onderzoek uitvoeren door consultant Alltech E-CO2 als onderdeel van zijn Farm Forward programma.

Volgens Connor McVeigh van McDonald's UK kan het onderzoek rundveehouders wereldwijd helpen hun CO2-uitstoot te verminderen en zo een bijdrage te leveren aan de doelstellingen van de COP21 klimaatconferentie in Parijs.

Uit de studie komen de volgende 6 praktische maatregelen: meten en monitoren, benchmarken, focus op toename van het levend gewicht, protocollen voor dierenwelzijn, gebruik maximaal zelf verbouwd veevoer en kortere tijdsintervallen tussen kalveren.
Global Meat News - McDonalds study helps beef farmers meet global CO2 target
Reageer
  • Deel
Druk af