De Amerikaanse voedingshoogleraar Charles Platkin houdt sinds 2000 bij hoe gezond de maaltijden en de snacks zijn die de 12 grootste Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen aan hun klanten serveren. "Ik denk niet dat vliegmaatschappijen meedoen met de huidige trends naar gezond of biologisch eten", zegt Platkin. De meeste maatschappijen verstrekken ook geen voedingsinformatie op grond waarvan hun klanten de gezondste keuzes kunnen maken. Platkin verwacht dat daar verandering in zal komen nu het voor de grote food-ketens dit jaar verplicht wordt calorie-waarden op het menu te zetten.

Platkin toetst het etensaanbod aan 10 criteria, waaronder of er gerechten met weinig calorieën bij zijn, hoe het zit met de voedingswaarde en de gehaltes aan eiwitten, zout, suiker en vet en of je die informatie ergens kunt terugvinden. Sinds Platkin begon met zijn overzicht, zijn vliegmaatschappijen afgestapt van gratis maaltijden en overgegaan op het verkopen van maaltijden en snacks - in kleine porties. Hoewel aan die veranderingen waarschijnlijk financiële overwegingen ten grondslag liggen, is het eindresultaat wel dat je minder calorieën op je bord krijgt, aldus Platkin. Zijn ranglijst van dit jaar voor de maatschappijen met het gezondste eten aan boord: 1. Virgin America, 2 Delta Air Lines en JetBlue Airlines, 3. Canada Airlines en United Airlines.

Is er aan boord niets van je gading te vinden, eet dan een substantiële maaltijd vooraf en neem wat gezonde, voedzame snacks mee aan boord zoals noten of fruit, suggereert Platkin.
CNN - Many U.S. airlines fail to offer healthy foods - CNN.com
Reageer
  • Deel
Druk af