Even leek het erop dat je kon afslanken zonder van frisdrank af te zien. Dat zou ook kunnen met lightfrisdranken. Nog beter was het nieuws dat je met zulke frisdranken zelfs méér zou afvallen dan door het drinken van water.

Dat zou blijken uit een onderzoek naar de dieetvoordelen van lightdranken dat werd uitgevoerd onder leiding van Peter Rogers, hoogleraar biologische psychologie aan Bristol University. De conclusies weken duidelijk af van de kennis die voortgaat uit ander onderzoek dat juist zien dat dieetdranken met toenemend gewicht in verband moet worden gebracht.

Bij nader inzien blijkt de Britse studie niet alleen slordig te zijn uitgevoerd, bovendien werd ze betaald door ILSI, een consortium waarvan onder meer Coca-Cola en PepsiCo deel uitmaken. Dat schrijft vanmorgen de Standaard op gezag van de Britse kranten The Independent en The Sunday Times.

Reeds direct na het uitkomen van de opmerkelijke resultaten van Rogers, meldde Diet Doctor dat diens onderzoek door belanghebbenden is gesponsord.
De Standaard - Lightfrisdranken dan toch niet beter voor gewichtsverlies dan water
Reageer
  • Deel
Druk af