In Duitsland meldt Lidl zich op de markt van de maaltijdboxen. De discounter neemt de zieltogende Berlijnse start-up Kochzauber over, voor een niet nader bekend gemaakt bedrag.

Kochzauber leverde sinds 2012 in 50 Duitse steden online te bestellen maaltijdboxen voor €39. In 2013 nam MyToys, een dochteronderneming van Otto, de meerderheid van de aandelen over. Kochzauber bleek geen doorslaand succes, reden voor MyToys aan te kondigen de dienstverlening eind dit jaar te stoppen. De overname door Lidl voorkomt dat: Kochzauber blijft actief onder de eigen naam en zal zijn activiteiten uit gaan bouwen als een separate business binnen Lidl. Er is vooralsnog geen sprake van dat de naam of producten van Lidl aan de box verbonden worden.

Voor Lidl is de overname van Kochzauber een volgende stap bij het verkennen van de mogelijkheden van de online boodschappenmarkt, schrijft Retailnews. Eerder deze maand werd bekend dat Lidl van plan is in 2016 te starten met online bestellen en thuisbezorgen in Nederland.
RetailNews
Reageer
  • Deel
Druk af