In de top-100 van Lekker ontbreekt Utrecht. In de GaultMillau krijgt de Utrechtse kok Leon Mazairac met zijn restaurant Podium daarentegen 16 punten toegekend (van de 20). Daarmee staat hij op een gedeelde 30e plaats. Tevens werd Mazairac uitgeroepen tot Belofte van het Jaar.

Leon Mazairac heeft volgens de jury 'de potentie uit te groeien tot een grote topkok'. Het juryrapport stelt: "Koken is hier een ambacht en geen kunstje. Eenvoud is al lastig genoeg. Gerechten bestaan uit weinig ingrediënten, maar om ze dan zo goed te laten smaken is heel lastig. De gerechten zijn hier in Utrecht goed in balans, goed verteerbaar en natuurlijk heel lekker." In een reactie bedankt Mazairac zijn keukenbrigade, die het allemaal mogelijk maakt.

In de jubileumeditie van de GaultMillau staan dit jaar 34 nieuwe namen. Daarbij hoort ook Joris Bijdendijk met Rijks Restaurant. Ook hij ontbrak in de vorige week gepubliceerde lijst van Lekker. De top-3 van GaultMillau bestaat uit Manoir Interscaldes in Kruiningen, De Lees in Vaassen en De Librije in Zwolle. Zij scoren ieder 19,5 van de maximaal 20 punten.
DUIC - Grootste keukentalent Nederland werkt bij Podium onder de Dom: “Wij proberen Utrecht op de kaart te zetten”
Reageer
  • Deel
Druk af