Gisteren verbrak supermarktketen Jumbo het kersverse akkoord over de nieuwe cao voor de distributiemedewerkers. "Volkomen onacceptabel", zegt FNV-bestuurder Henk van der Ploeg. "In de 40 jaar dat ik vakbondsbestuurder ben, heb ik dit nog nooit meegemaakt."

Jumbo stelde in een verklaring dat de nieuwe regeling te duur zou uitpakken: "Jumbo is op dit moment al een van de duurste in de branche en het verschil zou met het vandaag opgestelde pakket alleen maar verder oplopen". De supermarktketen wil deze week wel weer met de onderhandelaars in gesprek.

Vakbonden FNV en CNV dreigen woensdag - vlak voor het voor supermarkten belangrijke paasweekend - met acties. "Als je druk uit wilt oefenen kies je een moment dat het effect heeft. We weten dat Pasen daar bij uitstek geschikt voor is", zegt CNV-bestuurder Kitty Huntjens op Distrifood.

De bonden werken aan een ultimatum. Als Jumbo daar niet op in gaat zijn Paasacties, en mogelijk lege schappen, "een reƫle optie". Jumbo reageert: "We hebben nog niets concreets gehoord over acties en willen daar niet op vooruitlopen."
Distrifood - Lege schappen dreigen bij Jumbo
Reageer
  • Deel
Druk af