Vandaag vond de officiële opening van het Hollands lamsvleesseizoen plaats bij Polderlam B.V. in Zuilichem. De nieuwe Schaapskooi van familiebedrijf Vee- en Vleeshandel van Veen vormde het toneel voor de opening. Vierde generatie lamsvleesproducent Klaas van Veen wil met lamsvlees van Hollandse bodem tegemoet komen aan de wensen van de huidige consument. Voor de productie van dit lamsvlees staan dierenwelzijn, duurzaamheid, kwaliteit en transparantie van het productieproces voorop.

Lamsvlees is volgens cijfers van het CBS één van de weinige vleessoorten waarvan de consumptie de laatste jaren toe- in plaats van afneemt. Hoewel de cijfers over 2015 nog niet bekend zijn, lijkt de verkoop ervan volgens van Veen “een aantal keer over de kop te zijn gegaan”.

Veel lamsvlees komt nu nog uit Nieuw-Zeeland. Polderlam streeft er naar dit te vervangen door Nederlands vlees. Het bedrijf in de Bommelerwaard wil hét productiecentrum van het lamsvlees worden. Het plan is om de slacht en verdere verwerking van het vlees in de toekomst op hetzelfde terrein te laten plaatsvinden. Het lamsvlees van Polderlam is verkrijgbaar bij verschillende supermarkten, waaronder Albert Heijn en Jumbo, groothandels en in de horeca.
Reageer
  • Deel
Druk af