Volgens NGO Natuur & Milieu is het percentage Nederlanders dat zich nog schaamt om in een restaurant een doggybag te vragen, gedaald tot 38%. In 2014, toen de milieubeschermingsorganisatie zijn doggybag-campagne startte, was dat nog 52%; in 2015 was het 47%. Volgens Natuur & Milieu past de doggybag bij de Nederlandse cultuur van zuinigheid en afkeer van voedselverspilling. Natuur & Milieu signaleert dat 40% van de ondervraagde hoogopgeleiden zich schaamt om een doggybag te vragen. Onder laagopgeleiden is de score 34%. Dat is opvallend een gegeven. Hoogopgeleiden storen zich meer (91%) aan voedselverspilling dan laagopgeleiden (78%).
Natuur & Milieu - Doggybag-taboe neemt af in Nederland | Natuur & Milieu
Lees ook
- 0 Minder voedselverspilling door minder buffetten, klanten laten vragen en doggybags 31 okt 2023
-
5
+In de spiegel kijken met ChatGPT 17 aug 2023
-
13
+‘Nitrietvrije vleeswaren zijn oneerlijk’ 6 feb 2022
-
2
+Corona maakte Europese consument eetbewuster, vroege cijfers over situatie in Wuhan klopten niet 1 dec 2020
-
5
+Horeca verspilt jaarlijks ruim een half miljard euro aan voedsel 14 jan 2020
- 1 Eet je bord leeg of neem het mee 14 jan 2020
-
1
+Natuur & Milieu wil gebruik doggybags aanmoedigen met #dagvandedoggybag 9 okt 2018
-
2
+Waarom de doggybag maar niet wil lukken in Frankrijk 9 apr 2018
- 1 ‘Groot deel Kerstmaal belandt in afvalbak’ 17 dec 2016
- 4 Voedselverliezen lopen hoog op bij verse groenten en fruit 4 okt 2012