Dat zegt de Canadese nierarts Jason Fung. Hij denkt dat veel mensen met overgewicht te kampen hebben met insulineresistentie. In zijn nieuwe boek, The Obesity Code, stelt hij voor die insulineresistentie aan te pakken door regelmatig te vasten.

Fung noemt vasten het ‘belangrijkste missende puzzelstukje om de puzzel van gewichtsverlies op te lossen.’ Fung benadrukt dat vasten niet per definitie betekent dat iemand dagen of wekenlang nauwelijks mag eten. Een lange nacht zonder eten kan al genoeg zijn om hetzelfde effect te bereiken.

Door na het avondeten niets meer te nemen tot een gezond ontbijt ’s ochtends, ontstaat al een vastenperiode van ongeveer 12 uur. Die kan af en toe tot 16 uur verlengd worden door ook het ontbijt over te slaan en pas bij de lunch weer te eten. Door één of twee keer per week 24 uur lang niets te eten, krijgt het lichaam nog een extra boost. Daarnaast zijn een ontspannen dag en minstens 7 uur slaap per nacht noodzakelijk voor een ‘reset van het hormoonsysteem’, aldus Fung.
DailyMail - How to diet in your sleep: Yes, it sounds too good to be true
Reageer
  • Deel
Druk af