De in Amsterdam en omstreken 'wereldberoemde' broodjeszaak Sal Meijer blijft voor Amsterdam behouden. Komend voorjaar zal eigenaar Maurits Blog op een nader bekend te maken locatie in Amsterdam een nieuwe zaak openen. Eerder deze week kwam in de pers dat Sal Meijer, de eerste Joodse broodjeszaak van na de oorlog, na 58 jaar zou gaan sluiten.

Maurits Blog, schoonzoon van oprichter Sal Meijer en zijn vrouw Marjan Blog-Meijer hebben een overeenkomst getekend met Claudia en Martijn Koppert. Daarmee is de continuïteit van Sal Meijer gewaarborgd. "Maurits Blog zal ook op de nieuwe locatie het gezicht van de broodjeszaak zijn en de bereiding van de vleeswaren volgens eigen recept voor zijn rekening nemen. De keuken en de broodjeszaak blijven onder toezicht staan van het Rabbinaat, zodat klanten er van op aan kunnen dat het vlees koosjer is", meldt het persbericht.

Vanuit de nieuwe locatie zal Sal Meijer ook de volgens eigen recept gemaakte vleeswaren en broodjes gaan leveren aan de horeca, zodat er "straks op meer plaatsen in Amsterdam mensen kunnen genieten van onder meer een echt traditioneel Joods broodje warm pekelvlees, oftewel “broodje Meijer”.
Parool - abcCookies op Parool.nl
Reageer
  • Deel
Druk af