Bakkerij en graanpakkerij ‘De Bisschopsmolen’ verkoopt vanaf vandaag geen broden meer met het in het verleden verplichte gewicht van 800 gram, maar kiest voor broden van 650 gram. Dat moet voedselverspilling tegengaan. Een heel brood is voor alleenstaanden en tweeverdieners vaak teveel, zodat ze een deel van het brood weggooien. Kleinere broden van oorspronkelijke granen en natuurlijke grondstoffen van lokale telers, zullen consumenten ervan weerhouden nog veel brood weg te gooien, denken de bakkers van de Bisschopsmolen.
Mag het een onsje minder? -
Lees ook
-
1
+Lekker brood zit tussen je oren maar verder zijn we best duurzaam 20 jan 2024
-
4
+MVO Nederland wil diepvriesbrood 29 jun 2021
- 6 Brood van gisteren spaart varken voer uit de mond 19 mei 2021
- 0 Winkelier heeft sleutel tegen broodverspilling 1 mrt 2020
-
5
+Londen gooit 254 miljoen broodkorstjes weg 31 jan 2019
- 0 Start-up koppelt lokale brouwer en bakker in ‘bierbostelbrood’ 15 nov 2016
- 1 De Broodoutlet zet oud brood om 25 okt 2016
- 0 Seniorenbrood uit de magnetron: zonder korst 24 feb 2014
- 0 Ook EU buigt zich over duurzame voedselvoorziening 16 jul 2013
- 1 Calorieën tellen werkt niet, kleinere porties wel 26 mrt 2012
Mainstream broden NL style zijn na een week nog net zo slap als dat je ze van de bakker kreeg aangereikt. Die ‘alleenstaanden’ en ‘tweeverdieners’ moeten wel héél zuinige kieskauwers zijn om het oudbakken te laten worden. Inderdaad een leuke truc om de prijs onopvallend op te drijven. Maar met zulk soort gedachten moeten we uiterst voorzichtig zijn want voordat je het weet wordt je in deze kolommen pardoes beticht van ‘komplotdenken’.
In hoeverre is dit een verbetering op het oude "halfje"? En als het gewicht van 800 naar 650 gram gaat, worden dan ook de prijzen 18,75% naar beneden bijgesteld? Daar zegt De Bisschopsmolen niks over.
Zakt de prijs ook 18 a 19%? Of de veelgebruikte sneaky manier om de prijs dan minder mee te laten zakken, om eventueel later weer zwaardere broden te introduceren die wél procentueel meestijgen, dubbel winst?
Ik denk vast weer veel te zwart, tis goed voor t milieu en tegen verspilling immers.
Hebben de meeste mensen geen diepvries trouwens? Gooi je allemaal halve broden erin en nooit meer je brood beschimmeld.