In Nederland probeert professor Mark Post runderkweekvlees tot een commercieel aanbod te ontwikkelen. In de VS liet Memphis Meats gisteren dierloos gekweekte kip- en eendfilet uit een groeitank proeven. De testpersonen die het proefden zeiden dat het vlees wat losser van structuur is - het smaakt 'sponziger', zeiden ze - dan echte filet, maar dat ze het opnieuw zouden willen eten. Dat schrijft The Wall Street Journal.
Wall Street Journal - Startup to Serve Up Chicken Strips Cultivated From Cells in Lab
Lees ook
- Geen kip? Dan eten we toch kweekkip! 26 jun 2022
- 5 Proeven van kweekvlees mag 16 mrt 2022
-
16
+Kweekvlees binnenkort betaalbaar, maar komt er appetijt? Misschien als je het geen vlees noemt 20 jul 2018
-
13
+Kweekvlees is nog te mooi om waar te zijn 12 jun 2018
- 24 ‘Kweekvlees vergelijkbaar met bier brouwen of kaasmaken’ 10 okt 2016
Vlees heeft in principe geen smaak, vandaar dat koks het hebben over "op smaak brengen". Een hapje uit een koe smaakt net zoals een hapje uit een varken. Schaap en lam zijn uitzondering op de regel.