Vanaf deze maand verkoopt Kellogg’s Australië glutenvrije versies van zijn ontbijtproducten Special K en Corn Flakes Cereals. Het bedrijf komt daarmee tegemoet aan de groeiende vraag naar glutenvrije producten die net zo lekker smaken als de originele producten.

Volgens Kellogg’s Australia Portfolio Marketing Manager Janine Brooker is er sprake van een groeiende vraag naar glurenvrije alternatieven voor de normale Kellogg's producten, zowel bij coeliakie-patiënten als 'gewone' consumenten. "Onderzoek uitgevoerd onder de huidige consumenten van glutenvrije producten toonde ook aan dat er een gat in de markt is voor producten die een smaakervaring bieden die vergelijkbaar is met glutenhoudende producten."

Volgens Kellogg’s zijn de Corn Flakes Gluten Free een goede bron van 6 essentiële vitaminen, inclusief foliumzuur. De Cornflakes bestaan voor 91% uit maïs. Special K Gluten Free is een bron van ijzer en zink en bestaat voor 85% uit bruine rijst. Beide ontbijtgranen zijn goedgekeurd door Coeliac Australia.

Anderhalf jaar geleden lanceerde Kellogg’s concurrent Sanitarium in Australië een glutenvrije versie van zijn Weet Bix, gemaakt van sorgo (een gierstsoort).
AFN - Kellogg?s creates gluten-free versions for some products | Australian Food News
Reageer
  • Deel
Druk af