Onderzoekers aan de Ierse College Cork University brachten het effect van 3D-printen (smelten, extruderen en stollen) op de textuur van kaas in kaart. Ze pasten voor hun test een commerciële 3D-printer aan en gebruikten smeltkaas uit de supermarkt. Ze ontdekten dat de 3D-geprinte kaas zachter is en makkelijker smelt. Nu willen ze verder onderzoeken of 3D-kaas optimaal kan worden geprint zodat consumenten het lekker vinden.
Lees ook
- 6 Culinair ontdekt: Smeerkaasje 8 apr 2015
- 0 Handelsakkoord EU-VS struikelt over kaasbenamingen 14 mrt 2014
- 0 Water of kunstmatig gezoet maakt geen verschil voor je suikerhuishouding 20 dec 2013
- 0 Oreo-koekjes net zo verslavend als cocaïne 17 okt 2013
- 0 Doorbraak in biobrandstoffenonderzoek 16 aug 2013
""onderzoeken of 3D-kaas optimaal kan worden geprint zodat consumenten het lekker vinden.""
Ze kunnen beter 10 jaar lang onderzoeken of het wel gezond is om de kaas zo te eten.........vind ik persoonlijk belangrijker dan of het lekker is, als ik niet weet of het wel gezond is voor mijn lijf koop ik het toch niet, al smaakt het naar chocola..........