De vakbonden FNV en CNV stellen Jumbo hetzelfde ultimatum: tot uiterlijk dinsdagochtend kan Jumbo de cao voor distributiemedewerkers alsnog tekenenen.

Doet het bedrijf dat niet, dan volgen acties. "Met de inkopen voor de paasdis voor de boeg levert dat ongetwijfeld voorraadproblemen op", waarschuwt CNV Vakmensen.

Vorige week leek er een akkoord te zijn over de nieuwe CAO voor 3.000 medewerkers, maar daar kwam Jumbo onverwachts op terug. De nieuwe CAO zou 'te duur' worden. FNV dreigde vorige week al met acties, nu sluit ook CNV zich daarbij aan. "Supermarktketen Jumbo roept dit over zichzelf af. Als ze niet alsnog het akkoord van de nieuwe cao tekenen wordt het ‘fijne paasstaking’ in plaats van fijne Paasdagen. Ze hebben tot half vier dinsdagnacht de tijd. Onze leden zijn er écht klaar mee”, zegt Kitty Huntjens van CNV Vakmensen maandagochtend.

Jumbo gaf na de breuk van vorige week aan de onderhandelingen te willen hervatten om te komen tot "een duurzame loonstijging voor meerdere jaren". De vakbonden staan pal voor de nieuwe CAO van 1 jaar, met een loonsverhoging van 1,75% gerekend vanaf eind mei.
De Telegraaf - CNV: 'Fijne paasstaking' bij Jumbo nabij
Reageer
  • Deel
Druk af