Jumbo opende woensdag in Dedemsvaart de 'duurzaamste en energiezuinigste' vestiging in Nederland. Volgens Jumbo zijn alle beschikbare middelen die bijdragen aan duurzaamheid en energiebesparing in deze winkel ingezet, meldt de Levensmiddelenkrant.

De winkel wordt energieneutraal verwarmd door de vrijgekomen warmte van de koel- en vriesmeubelen op te slaan. De winkel wekt zelf zonne-energie op, heeft led-verlichting, afgedekte koelmeubelen en een energiezuinig ventilatiesysteem. Dankzij een natuurlijk koudemiddel in de koel/vriesinstallatie is er nauwelijks uitstoot van schadelijke broeikasgassen. Jumbo loopt hiermee vooruit op toekomstige wetgeving.

Efficiënt energie- en materiaalgebruik is een van de thema’s van Jumbo's maatschappelijk verantwoord ondernemen-beleid. Marco Joosten, initiatiefnemer en nieuwe ondernemer van Jumbo Joosten Dedemsvaart: “We vinden het belangrijk om vanuit een maatschappelijke visie te ondernemen en zo een bijdrage te leveren aan de wereld om ons heen. Tegenwoordig gebruiken we met zijn allen veel fossiele brandstoffen als energiebron. We willen het nu dichter bij onszelf zoeken door energie te hergebruiken en zelf duurzame energie op te wekken.”
LMK - Meest duurzame Jumbo opent deuren in Dedemsvaart
Reageer
  • Deel
Druk af