In een KFC-restaurant in Stoke-on-Trent (VK) mogen kinderen en jongeren onder de 18 jaar alleen nog komen eten onder begeleiding van een volwassene. Deze maatregel is ingesteld na een reeks vechtpartijen in het restaurant. Jongeren mogen als ze zonder volwassen begeleider komen nog wel eten afhalen, maar dat moeten ze dan buiten opeten. Vorige week stelde een nabijgelegen McDonald's dezelfde maatregel in.

Manager Liam Dalgarno van KFC: “De manier waarop sommige jongeren zich gedragen, is bedreigend voor het personeel. Sinds het invoeren van het nieuwe beleid merken we een verschil en voelt het personeel zich veiliger.”

De wijk Meir in Stoke-on-Trent staat bekend als probleemwijk. Bij een vechtpartij tussen groepen jongeren vorige maand zijn 8 mensen gearresteerd en 2 wapens in beslag genomen. Volgens Janet Bellis van de Community Association is het niet verwonderlijk dat KFC en McDonald's tot deze maatregelen overgaan: “Deze gangs komen binnen, zijn luidruchtig en schrikken andere klanten af. Het is geen excuus, maar ze hebben hier ook geen andere plek om naartoe te gaan. Het is een treurige situatie.”
Daily Mail - KFC restaurant bans kids from eating on their own due to rowdiness
Reageer
  • Deel
Druk af