Met ingang van komend leerjaar kunnen voedselondernemers in spé terecht bij de Engelstalige opleiding Food Entrepreneurship. De opleiding is ontwikkeld door CAH Vilentum Hogeschool en de Youth Food Movement, de jeugdafdeling van Slow Food. Tijdens de eenjarige bachelor krijgen studenten een 'interdisciplinaire kijk op het veranderlijke voedsellandschap', starten ze hun eigen food business en leren ze 'hoe je anno 2016 zo good, clean en fair mogelijk zaken kunt doen'.

In het persbericht schrijven de nieuwe voedselonderwijsaanbieders: We eten allemaal. Voedsel is heel dichtbij, maar tegelijkertijd een van de meest complexe onderwerpen die je kunt aansnijden, dat raakvlakken heeft met vrijwel alle maatschappelijke en ecologische thema’s van deze tijd. Trends volgen elkaar in rap tempo op, en data en technologie bieden nieuwe mogelijkheden voor onze voedselvoorziening. Om deze veranderingen bij te houden moet ook het voedselonderwijs gaan veranderen.

Joszi Smeets, directeur YFM, pleitte er eerder voor dat het groene onderwijs zich meer op duurzaamheid en ondernemerschap moet richten. "In Nederland ontbreekt het aan een ondernemend ecosysteem terwijl we een leidend kenniscentrum zijn voor agrarische innovatie. We moeten de boot niet missen!" Tim Menger, Hoofd Internationale opleiding CAH Vilentum, sluit daarbij aan: "Actiebereidheid handen en voeten geven, richting geven aan verandering in de manier waarop we met voedsel omgaan, en de overgang maken naar verantwoord en eerlijk ondernemen. Zoeken naar voedsel met identiteit en waarde. Dat zijn vanuit de hogeschool gezien de drijfveren van een opleiding waarin entrepreneurs de praktijk koppelen aan de grotere theorie. De samenwerking met YFM is daarin erg belangrijk, door hun netwerk aan de opleiding te verbinden krijgen studenten echt een kijkje in de keuken van de meest innovatieve voedselondernemers van dit moment."
YFM - Homepage - Youth Food Movement
Reageer
  • Deel
Druk af