Het aquaponics-project, de gecombineerde teelt van sla en tilapia in het Rotterdamse Uit Je Eigen Stad, is niet meer. Volgens Huibert de Leede, een van de ondernemers achter de Rotterdamse stadskwekerij, hebben "de vissen ze de nek omgedraaid", schrijft groentennieuws.

Het aquaponics-project kostte uiteindelijk zoveel geld dat een van de BV's vorige week failliet werd verklaard. "Het water moest continu op 27 graden zijn en dat kost veel energie." De verse vis met betere smaak bleek bovendien moeilijk te vermarkten. "Tilapia heeft voor veel mensen toch een negatieve bijsmaak en blijft voor de consument een bulkproduct, een commodity."

De horeca en het restaurant van Uit je Eigen Stad gaan wel gewoon door. De Leede probeert met nog meer partners samen te werken en de overige stadstuinbouwactiviteiten door te zetten. "Onze paddenstoelenteelt wordt nu door een andere partij gedaan en Evides zuivert hier water om nutriƫnten voor de landbouw eruit te halen. Weer een ander bedrijf gaat met eetbare bloemen aan de slag in onze kas. Iedereen zijn eigen expertise."
Groentennieuws - abc"De vissen hebben ons de nek omgedraaid"
Reageer
  • Deel
Druk af