Door de stijging van de zeewatertemperatuur, zou de traditionele Britse fish&chips maaltijd kunnen veranderen. Traditioneel wordt die gemaakt met kabeljauw. De vangst daarvan rond Groot-Brittannië is de laatste jaren flink verminderd omdat de vissen naar het koude water in het Noorden trekken. De vangst van inktvis nam juist toe. In 1980 werd dit dier bij maar 20% van de onderzoekstations in de Noordzee gevangen, tegenwoordig bij 60%. Inktvis wordt nu vooral geëxporteerd naar andere landen, maar volgens John Pinnegar van het Centre for Environment, Fisheries and Aquaculture Science moeten Britten op de lange termijn hun dieet aanpassen en warm-water vissen gaan eten.
Lees ook
- 0 Liever ‘zwanger persoon’ dan ‘aanstaande moeder’ 30 jan 2017
- 20 Kabeljauwstand lijdt onder opwarmend zeewater 28 jun 2015
- 2 Ben & Jerry’s leggen klimaatverandering uit met SOS-ijs 1 jun 2015
- 0 Britten moeten wennen aan sardientjes uit Noordzee 14 apr 2015
- 1 Sainsbury’s stapt over op 100% Brits varkensvlees 1 jul 2013